Kalça Protezi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kalça Protezi Hakkında Sıkça Sorulan Sorularınızı Cevapladım.
Kalça Protezi Hakkında Sıkça Sorulan Sorularınızı Cevapladım.
Kalça protezi ameliyatına ihtiyaç duyan hastalar genellikle şu durumlarla karşılaşır:
Kalça protezi ameliyatı, kalça eklemi sorunları yaşayan bireyler için yaygın bir cerrahi işlemdir. Bu makalede, kalça protezi ameliyatının ne olduğu, nasıl yapıldığı, olası riskler, ameliyat sonrası iyileşme süresi, protez ömrü, maliyeti ve çeşitleri gibi konular ele alınacaktır.
Diz protezi, diz eklemindeki hasar, ağrı veya işlev kaybını tedavi etmek amacıyla kullanılan bir medikal cihazdır. Bu protez, doğal diz eklemi yerine implante edilen yapay bir eklemi içerir.
Diz eklemindeki kemikler, eklem içi ve yan bağlardan oluşan bir bağ aparatı ile birbirine bağlanır. Eklem içi bağlar olarak adlandırılan
Bu hastalığı anlamak için ilk önce karpal tünel nedir onu anlamak lazım. Karpal tünel elbileğindeki kas ve kas tendonlarının oluşturduğu aponörozun (bağ dokusu)
Dizin kapalı travmalarının %75 menisküs yırtığı ile sonuçlanır. Böyle yaralanmalara hareket bozukluğu ile öne çıkan ve tedaviyle geçmeyen ağrılarla karakterize edilir.
Topuk dikeni, topuk kemiğinin alt tarafında kemikli bir çıkıntıya neden olan bir kalsiyum birikintisidir. Topuk dikeni röntgenlerde belirlenen uzunlukları 1 cm bula bilir. Topuk dikeni her zaman röntgende görünmez.
Artroz veya osteoartrit, eklemlerde kıkırdak yıkımına ve kemik deformasyonuna yol açan kronik bir hastalıktır. Kıkırdak bozukluğu ve eklem rahatsızlıkları sadece yaşlılarda oluşur yanılgısına kapanmamak lazım.
Femoroasetabular sıkışma (FAI), kalça ekleminde kemik düzensizliklerinin varlığından kaynaklanan aşırı sürtünme ile karakterize bir durumdur. Bunlar ağrıya ve kalça hareket açıklığının azalmasına neden olur. Femur başı(kalça kemiği başı)
ve asetabulum(yuva) birbirine sürtünerek kalça ekleminde hasara ve ağrıya neden olur.