Adres
Vatan Cad. Fatih / İstanbul​​
İletişim
+90 (531) 393 28 59

Diz Protezi Nedir ? Diz Protezi Ameliyatı

Diz protezi, diz eklemindeki hasar, ağrı veya işlev kaybını tedavi etmek amacıyla kullanılan bir medikal cihazdır. Bu protez, doğal diz eklemi yerine implante edilen yapay bir eklemi içerir.

Menisküs Yırtığı Nedir ?

Dizin kapalı travmalarının %75 menisküs yırtığı ile sonuçlanır. Böyle yaralanmalara hareket bozukluğu ile öne çıkan ve tedaviyle geçmeyen ağrılarla karakterize edilir.

Read More

Topuk Dikeni Nedir ? Nedenleri Nelerdir ?

Topuk dikeni, topuk kemiğinin alt tarafında kemikli bir çıkıntıya neden olan bir kalsiyum birikintisidir. Topuk dikeni röntgenlerde belirlenen uzunlukları 1 cm bula bilir. Topuk dikeni her zaman röntgende görünmez.

Read More

Kireçlenme Nedir ? Eklem Kireçlenmesi

YAŞLANDIM KİREÇLENDİMMİ?

Artroz veya osteoartrit, eklemlerde kıkırdak yıkımına ve kemik deformasyonuna yol açan kronik bir hastalıktır. Kıkırdak bozukluğu ve eklem rahatsızlıkları sadece yaşlılarda oluşur yanılgısına kapanmamak lazım.

Read More

Kalça Sıkışması (Femoroasetabular sıkışma sendromu)

Femoroasetabular sıkışma (FAI), kalça ekleminde kemik düzensizliklerinin varlığından kaynaklanan aşırı sürtünme ile karakterize bir durumdur. Bunlar ağrıya ve kalça hareket açıklığının azalmasına neden olur. Femur başı(kalça kemiği başı)
ve asetabulum(yuva) birbirine sürtünerek kalça ekleminde hasara ve ağrıya neden olur.

Read More

Skolyoz (Omurga Eğriliği) Nedir, Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir ?

Skolyoz nedir ?

Skolyoz, en sık ergenlik çağından hemen önce büyüme atağı sırasında ortaya çıkan, omurganın yana doğru eğriliğidir. Skolyoz, serebral palsi ve kas distrofisi gibi durumlardan kaynaklanabilirken, çoğu skolyozun nedeni bilinmemektedir. Ergenlerin yaklaşık % 3’ünde skolyoz var. Çoğu skolyoz vakası hafiftir, ancak bazı omurga deformiteleri çocuklar

Read More

Plantar Fasiit ve Ayak Tabanında Ağrı

Plantar Fasiit Ne demek?

Plantar fasiit, ayağın dibinde uzanan kalın bir doku bandı olan plantar fasyanın(ayak altındakı yumşak doku) iltihaplanması anlamına gelir. Topuk kemiğinden parmaklara kadar uzanır ve ayağınızın arkını oluşturur.

Read More